Kocsis Ferenc
ESSZENCIA EXPEDÍCIÓ

tudományos-fantasztikus regény
Készült: 1996-2006.

"Ajánlom e könyvet tiszteletem jeléül Arthur C. Clarke-nak,
aki megmutatta nekem a sci-fiben rejlõ lehetőségeket műveivel."

TARTALOM

Első rész - Aurinó


   A történet helyi időszámítás szerint 99 852-ben indul, az Aurinó csillagrendszer Eledoneia nevű bolygóján, ahol a Tejútrendszerből kivándorolt hun törzsek leszármazottai élnek virágzó, fejlett kultúrában. A fõszereplõ, Békési Léna jelentkezik az Űrfelderítõ és Kutató Szolgálathoz, ahol a flotta legújabb egységére, az Esszencia térhajóra kerül, Szekeres Tibor kapitány parancsnoksága alá.

Második rész - Milebo


   Az Esszencia legénysége és leánysága gyakorló repülés keretében ismerkedik az új járművel, miközben körbeugrálják a Milebo gömbhalmazt. Számos csillagrendszerben megfordulnak, sokféle idegen lénnyel találkozva.

Harmadik rész - Susso


   Rövid szabadság után az Esszencia első komolyabb küldetésére indul a szomszédos Susso gömbhalmazba. A békés kutatómunka azonban a sors akaratából hamar új irányt vesz. Merész mentőexpedícióvá változik egy primitív bolygó felszínén, melynek bennszülöttjei nem mindig látják szívesen a csillagokból érkezett látogatókat.

NÉHÁNY SZÓ A KÖNYVRÕL


Összesen több, mint tíz éven át dolgoztam ezen a regényen, ami a sok ötlet miatt végül igen terjedelmesre sikerült. Mérete meghaladja a 350 oldalt a 40 képpel együtt A/4-es lapon kinyomtatva, 12-es betűméretben. A melléklet további 50 oldalt tesz ki, úgyhogy igencsak vastag lett, akár egy lexikon. Természetesen nem fért bele minden gondolat, amit szerettem volna bemutatni, ezért most kénytelen vagyok írni hozzá egy folytatást, Nagy Spirál expedíció címmel. Ezt egyébként többen kérték tõlem, akik már olvasták a művet.
Sajnos nem találtam olyan könyvkiadót, amely hajlandó lett volna egy ekkora sci-fit megjelentetni. Mire elkészült, Hunniában leáldozott a műfaj csillaga - egyelőre. Nem, hogy honoráriumra nem számíthat manapság egy (hun kisebbségi) szerző, de még nekem kellett volna bő fél milliót fizetnem azért, hogy kiadják.
Ezért inkább közzé teszem az interneten, a Creative Commons 2.5 Hungary License alatt.

BELÉPÉS A REGÉNY TARTALOMJEGYZÉKÉBE

A történet különlegessége, hogy az eledon (hun) nyelvben használatos kilenc igeidőben írtam.
Ha többet szeretnél megtudni ezekről az igeidőkről, olvasd el az itt található írást: http://esemenyhorizont.uw.hu/2004/ letigek.html


A regényben bemutatott kozmológiai, időfizikai és űrtechnikai elképzelések sok kutató ötleteit tükrözik és mindnek van valamilyen tudományos, paratudományos alapja.
Ha érdekel a kronodivergencia (időcsúszás) jelensége, olvasd el az itt található írást:

http://esemenyhorizont.uw.hu/2005/ kronodiv.html

Vissza a tartalomjegyzékbe