Frank Mobile

A JESSA FÁTYLA

tudományos-fantasztikus regény

Az első kiadás készült: 1995-98.
A felújítás készült: 2008.

A Jessa fátyla - az első kiadás borítójaA Jessa fátyla (felújítás) borítókép.

"Ajánlom e regényt Atyámnak, akinek segítsége és biztatása nélkül nem készülhetett volna el."
 

A REGÉNY TARTALMA:

A Jessa bolygó távol esik a galaxis ember járta részének forgalmas űrhajó útvonalaitól. Mindössze egy támaszpont létesült rajta, ahol a terraformálást végző telepesek éltek néhány évig, próbálva lakhatóvá alakítani a jégkorszaki viszonyokkal rendelkező égitestet. Mikor a bázist bezárták, pénzügyi okokból félbehagyva a földiesítési programot, hat embert hagytak hátra őrszemélyzetnek, akik már nagyon várják, hogy végre hazamehessenek a Földre. A parancsnokuk Mike Waltz bányamérnök, akinek felesége Nina Rollins orvosbiológus. Társaik Lao Hszieng meteorológus, Sandy Mason élelmezési tiszt, Roy Hodgson geofizikus és Kate Madsen tengerésztiszt. A három házaspárnak a berendezések karbantartásán kívül nem sok dolga van, egészen addig, míg váratlan esemény zavarja meg unalmas hétköznapjaikat.
Egy földi kutatóűrhajó szerencsétlenül jár a bolygórendszerük közelében, aminek mentőcsónakja a támaszpont közelében zuhan le a téli viharban. Az egyetlen túlélő egy fiatal űrhajósnő, Vanda McMillan, akinek érkezése alaposan felbolygatja a telepesek életét. Mielőtt azonban az őrszemélyzet hazaszállítására küldött teherűrhajó megérkezne a Jessára, a fejlett spirituális képességekkel rendelkező Vandának köszönhetően üzenetet kapnak a túlvilágról, ami egy hamarosan bekövetkező kalóztámadásra figyelmezteti őket. Masud Akhabi kapitány martalóc bandája a Fekete Fény fedélzetén arra készül, hogy kirabolja a támaszpontot, könnyű zsákmányt remélve a védtelen városkában.
A telepesek azonban - a figyelmeztetést komolyan véve - felkészülten várják a támadókat és sajátos módszerekkel nehezítik meg az űrkalózok munkáját, szembeszállva a túlerővel. Közben fény derül a bolygón régóta kóborló, rendszeresen feltűnő kísértet rejtélyére is, és mire felszáll a Jessa fátylának nevezett sűrű köd a bázis környékéről, kiderül, ki éli túl az elkerülhetetlen összecsapást.

A regény felújítása megvásárolható az Adamo Books elektronikus könyváruház honlapján, e-könyvként, PDF formátumban:
http://adamobooks.info/a_jessa_fatyla.html
A mű terjedelme: A/5 lapon 598 oldal, ára: 800 Ft.