NÉHÁNY MONDAT MAGAMRÓL
A nevem Kocsis Ferenc. Születtem 1974-ben, a költészet napján. A békés-megyei Mezõkovácsházáról származom, jelenleg Békéscsabán élek. 11 éves korom óta írok novellákat és kisregényeket, fõként a tudományos-fantasztikus irodalom témakörében. Ezen döntésemet az olvasmány élményeimnek köszönhetem, no és az alábbi íróknak, akik nagy hatással voltak és vannak rám.: Jules Verne, Arthur C. Clarke, Isaac Asimov, Michael Crichton, Philip K. Dick, Robert Sheckley, Greg Egan, Zsoldos Péter, Lõrincz L. László, Nemere István... és még sokan mások.

Az elsõ sikerem 1992-ben volt az Országos Középiskolai Irodalmi Pályázaton, ahol az Új zenék temploma címû sci-fi novellámmal bronz fokozatot értem el.

Az eddig használt írói álneveim: Frank Mobile, Frank Winking, Lagzi L. Lókence, Franz Flyttande.

Iskoláim: A gimnázium után újságíró oklevelet szereztem a JATE-n, majd gazdasági informatikát tanultam Békéscsabán és megszereztem az ECDL-t (Európai Számítógép-Használói Jogosítvány) is. Végül az Óbudai Universum Universitas Szabadegyetemen tanultam kronofilozófiát (létfilozófiát és idõfizikát).

A Gondolatok a valóságról címû filozófiai mûvem ajánlott olvasmány és egyben tankönyv az Óbudai Szabadegyetem hallgatói számára. Azért került fel a honlapomra, hogy minél többen hozzájuthassanak, szakmabeliek és laikusok egyaránt.

Nálam a regények sokáig (2-3 évig) készülnek, egyrészt mert korlátozott az idõ amit rájuk fordíthatok (dolgozni is kell idõnként), másrészt pedig csak teljesen kész, minõségi kéziratokat vagyok hajlandó kiengedni a kezembõl és sokszor "pihentetem" az adott anyagot, hogy érjen bennem a téma. Nekem az írás mûvészet és élvezet, szellemi kihívás, vagyis nem kilóra írok, mint sajnos oly sokan az általam ismert írók közül. Sokat olvasok és igyekszem pontos információkkal szolgálni a mûveimben. Ötletem rengeteg van, több élet is kevés lenne rá, hogy mindet megvalósítsam.

A sci-fi novelláim egy része megjelent a néhai Solaria Magazin honlapján, a versek és egyéb írások, képek viszont most kerülnek elõször bemutatásra, néhány kivételtõl eltekintve. Mind szabadon letölthetõ, mivel egyelõre nem kívánok pénzt csinálni abból, ami a számomra szórakozás és játék.
 
 

NYOMTATÁSBAN MEGJELENT ÍRÁSAIM:

1.
MINSZ: Antológia 98 c. kötetben saját néven: A legyõzhetetlen ország és A kutatási jegyzõkönyv c. novellák.
2.
Cherubion Kiadó: A galaxis császára c. kötetben Frank Mobile néven: a Határincidens c. novella (1998).
3.
Cherubion Kiadó: Csillagrobbanás c. kötetben Frank Mobile néven: A gravitációs hullámok szörfösei c. novella (1998).
4.
MINSZ: Antológia 99 c. kötetben saját néven: 4 versem (A jóság ereje, Brahma estéje, Teremtõ magány, Eljövetel).
5.
Cherubion Kiadó: A Jessa fátyla c. kötetben Frank Mobile álnéven: A Jessa fátyla c. regény (1999).
6.
Szerzõi magánkiadásban: Marsfoglalás c. regény (2000) nem került könyvesbolti forgalomba a kis példányszám miatt, de tõlem beszerezhetõ.
7.
Cherubion Kiadó: Riválisok c. kötetben Frank Mobile álnéven: a Hydra-mûvelet c. novella (2000).
8.
Cherubion Kiadó: A jég birodalma c. kötetben Frank Mobile álnéven: a Haragvó hadak c. novella (2002).
9.
Cherubion Kiadó: Én, a halhatatlan c. kötetben Frank Mobile álnéven: A Nagy Menekülés c. novella (2002).
10.
Cherubion Kiadó: Az öröklét nyomában c. kötetben Frank Mobile álnéven: Az Interaktív Egy Háza c. novella (2003).
11.
Cherubion Kiadó: Fényözön c. kötetben Frank Mobile álnéven: Egy kéjandroid karjaiban c. novella (2003).